Lucas Rive van Restaurant de Bokkedoorns** | Overveen

Salade van in korianderolie gegaarde sliptongfilets, met verse gember geïmpregneerde watermeloen en een vinaigrette van kokos

Ingrediënten 4 personen

12 sliptongfilets
1 bos verse koriander
2,5 dl Ocal olijfolie (Valderrama)
16 blokjes watermeloen
2 dl water
50 gr verse gember
2 dl kokos vinaigrette
(kokosmelk, limoensap
en Ocal olijfolie van Valderrama)
1 limoen, sap en rasp

Japanse peperbessen (toko)
Wagame (toko)
sesamzaadjes
Lotus wortel (toko)
Tat-Soi (toko)
Teriyaki saus
Nori bladeren met tempurabeslag (toko)
Ghoa Cress (Koppert Cress)
Hoy-Sin (toko)
peper en zout

Werkwijze:

Pekel de sliptongfilets licht met zout en leg ze op een ovenplateau.
Blancheer de koriander af, snijd deze fijn en blender dit samen met de Ocal olijfolie van Valderrama. Zeef het vervolgens door een fijne doek.
Verdeel de korianderolie met behulp van een dispenser over de sliptongfilets, dek het af met plastic folie en plaats het in een oven van 55 graden, gedurende 5 à 6 minuten (afhankelijk van de dikte van de sliptongen).
Blender het water samen met de gember en zeef dit door een fijne doek.
Vacumeer het gembervocht samen met de watermeloenblokjes ca. 3 keer. Dit gaat prima met behulp van een een Vacu-Vin pompje (zie film).
Marineer de Japanse peperbesjes in wat Ocal olijfolie, knoflook en Hoy-Sin saus.
Haal de Wagame door in een beetje Ocal olijfolie met wat sesamzaadjes.
Snijd de lotus wortel klein en marineer deze in wat Teriyaki saus.
Haal de Nori bladeren door het tempurabeslag en frituur deze kort.
Breng de kokoscrème op smaak met Hoy-Sin, limoen sap-rasp en Ocal olijfolie van Valderrama.

Afwerking:

Snijd de uiteinden van de sliptongfilets gelijk en plaats lamellen-gewijs op het bord.
Verdeel de bonbons van watermeloen over het bord.
Dresseer de Wagame, de Japanse peperbesjes, de Lotus wortel en de Tat-Soi blaadjes op de filets.
Druppel wat Hoy-Sin saus op de bonbons van watermeloen en op het bord en leg de gefrituurde Nori blaadjes tegen de watermeloen.
Maak het geheel af met de Ghoa Cress van Koppert Cress.