Adrian Zarzo* van restaurant Zarzo | Eindhoven

Burrata in Foglia / Caviar / Avocado

Ingrediënten 4 personen

Aardappel zalf

200 g La Bella de Fontenay (een oud frans aardappeltje)
75 g ongezouten boter
5 g Inca Salt/Verstegen (Peruaans zout)

Beurre Blanc

2 banaan sjalotten
een paar zwarte peper korrels/Verstegen.
Hojiblanca olijfolie/Valderrama (smaak: rucalo, jong groen hout, liguster, tomaat)
1 ltr witte wijn
50 g koude boter

Avocado

Smoked Arbequina olijfolie/Valderrama (smaak: verfijnde rooksmaak, welke  uitsluitend door het rookproces wordt gegeneerd)
Avocado
Anna Dutch Gold Caviar

Cress

Oyster Leaves/Koppert Cress (smaak: oester, ziltig)

Burrata in Foglia (van buiten Mozzarella, van binnen room)

Werkwijze:

Aardappel zalf

Schil de aardappelen en spoel ze goed af met water.
Kook de aardappelen gaar met ruim Inca Salt.
Doe de aardappels in een vergiet, bewaar het kookvocht, stoom ze goed droog.
Wrijf ze door een zeef, voeg de boter toe met een klein deel van het aardappelvocht.

Beurre Blanc

Verwijder de schil van de sjalot en snijdt deze overlangs in tweeën.
Laat de sjalot even zweten in de Hojiblanca olijfolie.
Blus de sjalot af met de witte wijn en kook in tot ¼.
Monteer de warme Beurre Blanc op het laatste moment, direct voor het opdienen met de koude boter tot een schuimige saus.

Avocado

Verwijder de schil en pit.
Snijd de avocado in stukken van 1,5 bij 1,5 cm en marineer ze met een paar druppels gerookte Arbequina olijfolie.
3 tot 4 blokjes per persoon

Oyster Leaves

Maak een mooie chiffonade (ragfijn gesneden reepjes) van de oesterblaadjes.

Burrata

Laat de Burrata op kamer temperatuur komen.
Voorafgaand aan het dresseren een drupje Smoked Arbequina

Opmaken van het bord

Dresseer een mooie spiegel van de aardappelzalf op het midden van het bord.
Verdeel de blokjes avocado willekeurig op en rond dit spiegeltje.
Schep de Burrata uit de Mozzarella er bovenop.
Strooi hierover de chiffonade van de Oyster Leaves.
Schep het schuim van de Beurre Blanc voorzichtig op het gerechtje.
Als laatste ‘on top of this’ een mooi lepeltje Anna Dutch Gold Caviar.