Sidney Schutte behoeft eigenlijk geen enkele introductie. Deze topkok was 12 jaar de chef van restaurant De Librije*** in Zwolle.
Daarna was Sidney de rechterhand van de beroemde Nederlandse Michelin chef, Richard Ekkebus, in restaurant Amber** van The Landmark Manderin Oriental Hotel in Hongkong. Per april 2014 is Sidney Schutte de executive chef van van Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Hotel op de Amsterdamse Herengracht. In een jaar maakte Sidney de verwachting waar met maar liefst twee Michelin sterren. Sydney opent in 2018 Café Cliché op de Middenweg in Amsterdam. Hij blijft echter tevens actief in Librije’s Zusje.
Samen met zijn Belgische vriend Dave de Belder, voorheen patron cuisinier van restaurant De Godevaart in Antwerpen, kookt Sidney Schutte een drietal betoverende gerechten, die verrassend goed uitvoerbaar blijken.
Dave was sous chef bij restaurant De Librije tijdens het chefschap van Sidney. Dave is een ‘member’ van de zich onstuimig ontwikkelende Flemish Primitives. Een groep van jonge veelbelovende Vlaamse chefs, die op een uiterst innovatieve wijze bezig zijn om de Belgische topkeuken op een verfrissend nieuw niveau te brengen. Met succes wordt geprobeerd om de grenzen van de gastronomie te verleggen. State-of-Art technieken (distilleren, koud frituren, vacuümgaren) gaan hand in hand met ingrediënten uit de gehele wereld. Nadien opende Dave restaurant Cara & Co in Sydney alwaar hij Michelin Chef werd. Op dit moment is Dave actief op Ibiza
PERSONALIA
Naam : Schutte
Voornaam : Sidney
Woonplaats : Hong Kong
Nationaliteit : Nederlands
Geboortedatum : 20 juli 1976
Geboorteplaats : Middelburg
OPLEIDINGEN/CURSUSSEN
2006 SVH Meesterkok
EXTRA’S
2003 Mede auteur boek Puur Natuurlijk
2001 Mede auteur boek Puurder
WERKERVARING
2010 Naam: The Landmark Mandarin Oriental Hotel
(Hong Kong – China)
Classificatie: 2 Michelin sterren, 5 sterren hotel
Lid: Tradition Qualite
Functie: Chef kok
1999-2009 Naam: Restaurant De Librije,
Librije’s Hotel (Zwolle – Nederland)
Classificatie: 3 Michelin sterren, 5 sterren hotel
Lid: Tradition Qualite, Alliance Gastronomique, Relais Chateaux
Functie: Chef kok
1998-1999 Naam: Hotel restaurant Scholteshof (Kermt – België)
Classificatie: 2 Michelin sterren
Lid: Relais Chateaux en Tradition Qualite
Functie: Chef de Partie
1997-1998 Naam: Restaurant de Bloasbalg (Wahlwiller – Nederland)
Classificatie: 1 Michelin ster
Lid: Alliance Gastronomisch Neerlandaise
Functie: Chef de Partie
1994-1997 Naam: Restaurant Kasteel Wittem (Wittem – Nederland)
Classificatie: 1 Michelin ster
Lid: Alliance Gastronomisch Neerlandaise en Relais Chateaux
Functie: Leerling zelfstandig werkend kok