Een staat van dienst waar een ieder ‘U’ tegen zegt.
Na zijn koksopleiding op de Hotelschool Koksijde, de vervulling van zijn militaire dienstplicht en zijn eerste handelingen als Commis Keuken bij restaurant Le Londres in Brussel in de vijftiger jaren, start Robert van DuUEren, als chef de partie, aan boord van de SS Rotterdam (Holland – America Line). In 1962 komt Robert in dienst, als chef de cuisine op het Kasteel van de toenmalige Prins Albert en Prinses Paola. Hij wordt in 1966 uitbater van zijn eigen restaurant ‘Le Provençal’ te Brussel. In 1978 verhuist deze legendarische chef naar een nieuwe locatie: La Sirène d’Or. De Michelin ster valt direct en blijft behouden tot het moment dat hij in het jaar 2000 stopt als patron cuisinier van het inmiddels prestigieuze La Sirène d’Or.
Robert vervolgt zijn carrière als chef de cuisine van Koning Boudewijn en vergezelt in die functie zowel Koning Boudewijn als Prins Filip tijdens hun officiële buitenlandse reizen. In 2006 wordt deze aimabele chef de voorzitter van de Vereniging van Meesterkoks in België. Deze gastronomische veteraan toont op de site ‘Recepten van Topchefs’ met drie prachtige gerechten hoe mooi de klassieke Belgische keuken kan zijn. Een genot dat iedere gastronoom ‘aan den lijve’ dient te ervaren.
Curriculum vitae
Geboren | Veurne (West Vlaanderen) 5 juli 1938
1952-1956 | Hotelschool Koksijde
1956-1958 | Militaire dienst Infanterie commando Duitsland
1958-1960 | Commis keuken: Restaurant “Grill Metropole”, te Brussel
Restaurant “Le Londres”, te Brussel
1960-1962 | Chef de partie Aan boord SS Rotterdam H. A. L.
1962-1965 | Chef kasteel Belvédère In dienst Prins Albert en Prinses Paola
1966-1978 | Uitbater / Chef Restaurant “Le Provençal”, te Brussel