Personalia
Naam : Michel van der Kroft
Geboortedatum : 18-07-’69
Nationaliteit : Nederlands
Werkervaring
2006 – heden Chef de Cuisine
Restaurant ’t Nonnetje, Harderwijk
2000 – 2006 Chef de Cuisine
Bilderberg Garden Hotel / Mangerie de Kersentuin, Amsterdam
1998 – 2000 Chef de Cuisine en mede-eigenaar
Restaurant Metropole, Amstelveen
1993 – 1998 Sous-chef
Restaurant Le Garage, Amsterdam
1992 – 1992 Zelfstandig werkend kok
Hotel Fiescherhof, Fiesch, Zwitserland
1991 – 1992 Zelfstandig werkend kok
Hotel Edelweiss, Bellwald, Zwitserland
1991 – 1991 Korporaal-menagemeester, Commandant Keukengroep
Militaire dienstplicht
1989 – 1990 Chef de Partie
Restaurant Haus zum RUEden, ZUErich, Zwitserland
1988 – 1989 Leerling-kok 4de en 5de jaars
Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis, Zaandam (destijds één * Michelin)
1987 – 1988 Leerling-kok 3de jaars
Hotel de l’Europe / Restaurant Excelsior, Amsterdam (destijds één * Michelin)
1986 – 1987 Leerling-kok 2de jaars
Restaurant de Waag, Hoorn
Diploma’s
2005 S.V.H. Meesterkok
2003 B.H.V. Bedrijfshulpverlener
2003 S.V.H. Personeelsmanagement
2003 Food-Guard training H.A.C.C.P.
2002 S.V.H. Gastronomie
1999 S.V.H. Ondernemerstraining
1997 S.V.H. Keukenmanagement
1996 Algemene Ondernemers Vaardigheden (middenstandsdiploma)
1993 S.V.H. Leermeester
1989 S.V.H. Restaurantkok voortgezette opleiding
1988 S.V.H. Restaurantkok primaire opleiding
1986 Technische School Hoorn, differentiatie consumptieve technieken
Wedstrijdervaring
2004 Winnaar van de wijn-spijswedstrijd “Fish Dish Award” georganiseerd door J. Moreau & fils en hun Nederlandse importeur Van der Linden, Walraven en Sax
2004 Genomineerd tot de beste 5 kandidaten voor de wedstrijd“Persian Beluga Trophy” georganiseerd door Jan van Lissum van de “Wine and Food Association”
2003 Winnaar wijn-spijs wedstrijd Moët & Chandon in combinatie met Oosterscheldekreeft, georganiseerd door Stichting Oosterscheldekreeft en het College voor de Gastronomie
2003 Winnaar met het Bilderberg Garden Hotel / Mangerie de Kersentuin, uitgeroepen tot het beste “Leerbedrijf van het Jaar 2003” door het L.O.B. / H.T.V.
1995 Tweede prijs Salon Culinaire, koken à la minute, Zuid-Laren 1994 Winnaar “Young Chef of the Year Competition” georganiseerd door Euro-Toques
1989 Finalist Nederlands kampioenschap jonge koks
Stages
1997 Drie weekse stage in verschillende New-Yorkse toprestaurants waaronder Le Cirque, Jean George, Daniel Boulud, Lespinasse, en Le Bernardin
1994 Drie weekse stage bij toenmalig Presidente van Euro-Toques, Myrtle Allen in Ballymaloe House, Shannagary, Ierland