Cress, ervaar en probeer de smaken
Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.
“Goede voeding is cruciaal voor een gezond bestaan”, is de visie van het bedrijf. Duurzaamheid in de meest brede zin is daarin leidraad. Het bedrijf is ingericht om zo energievriendelijk te opereren. LED verlichting en energiemanagement, waarbij warmte uit kas, bedrijf en omgeving wordt opgeslagen in de bodem om in de winter weer gebruikt te worden, is niet het enige.
Het is vooral het belang van gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan is wat hem drijft. Als ambassadeur van Dutch Cuisine ondersteunt hij te volle de principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. “80-20”, waarbij 80 procent groente en 20 procent vlees wordt gebruikt. Maar ook 80 procent seizoen en 20 procent van ver. Dutch Cuisine gebruikt at de natuur biedt, zonder kunstmatige toevoegingen, van kop tot staart. In het besef dat wat we hebben een gift is van de vorige generatie en geleend van de volgende.
Gerechten bereid met Aclla Cress®
Smaak: citrus, fris, mint
Gebruik: desserts, groenten, knollen, vette gerechten
Gerechten bereid met Adji Cress
Smaak: Subtiel, frisse voorjaarssmaak
Gebruik: Frisse gerechten, guacamole, zeebaars
Gerechten bereid met Affilla® Cress
Smaak: Subtiel, frisse voorjaarssmaak
Gebruik: Frisse gerechten, guacamole, zeebaars
Gerechten bereid met Atsina® Cress
Smaak: Zoete anijs, zoethout
Gebruik: (ijs)desserts, amuses, Witvis
Gerechten bereid met Basil Cress
Smaak: Basilicum
Gebruik: pesto, salades, tomaten/mozzarella
Gerechten bereid met BlinQ Cress
Smaak: fris-ziltig, zout
Gebruik: vis, vlees, ziltig
Gerechten bereid met Borage Cress
Smaak: komkommer, oester, zilt
Gebruik: schaal- en schelpdieren, visgerechten, vlees
Gerechten bereid met BroccoCress®
Smaak: Rauwe broccoli
Gebruik: broodje ‘echt’ gezond, gerookte vis
Gerechten bereid met Chilli Cress
Smaak: scherpe mosterd
Gebruik: (rauwe) vis, in vettige gerechten, salades
Gerechten bereid met Citra Leaves®
Smaak: citrus, fris-zuur
Gebruik: salades, vis- en gevogelte
Gerechten bereid met Daikon Cress®
Smaak: ramenas, rettich
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten, salades
Gerechten bereid met Floregano®
Smaak: oregano, zomers
Gebruik: tomaat, vlees
Gerechten bereid met Gangnam Tops
Smaak: fris, licht bitter
Gebruik: desserts, pompoen, salades, sandwiches, venkel, vette vis
Gerechten bereid met Ghoa Cress®
Smaak: citrus, milde koriander
Gebruik: amuses, soep en desserts, vis, vlees
Gerechten bereid met Honny® Cress
Smaak: honingzoet
Gebruik: combinatie met kaas, Desserts en patisserie
Gerechten bereid met Limon® Cress
Smaak: anijs, limoen
Gebruik: desserts, schaal- en schelpdieren, soep, visgerechten
Gerechten bereid met Motti Cress
Smaak: maggi, selderij
Gebruik: koude gerechten, saus, soep, vlees, warme gerechten
Gerechten bereid met Mustard Cress
Smaak: mierikswortel, wasabi
Gebruik: (Rauwe) vis/vleesgerechten, Japanse gerechten
Gerechten bereid met Persinette® Cress
Smaak: peterselie
Gebruik: gevogelte, vis, vlees
Gerechten bereid met Red Mustard Cress
Smaak: Milde mosterd met tonen van bloemkool
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten
Gerechten bereid met Rock Chives®
Smaak: milde knoflook
Gebruik: amuses, bruchetta, crostini
Gerechten bereid met RucolaCress®
Smaak: noten
Gebruik: amuses, carpaccio, salades
Gerechten bereid met Sakura Cress®
Smaak: radijs, rammenas
Gebruik: (Maaltijd) salades, borrelhapjes
Gerechten bereid met Salicornia Cress
Smaak: knapperig, zoutachtig
Gebruik: schaal- en schelpdieren, visgerechten
Gerechten bereid met Scarlet Cress
Smaak: milde rode Biet
Gebruik: Multi inzetbaar bij vlees, vis, wild en salades
Gerechten bereid met Sechuan Cress®
Smaak: elektrisch, tintelend, verdovend
Gebruik: amuses, cocktails, desserts, ijs
Gerechten bereid met Shiso Green
Smaak: anijs, mint
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten, oude kaas
Gerechten bereid met Shiso Purple
Smaak: Frisse komijn
Gebruik: asperges, kaas, Paddestoelgerechten, wild (soep)
Gerechten bereid met Tahoon® Cress
Smaak: paddestoel, truffel, zwaar nootachtig
Gebruik: kaas, Wildgerechten
Gerechten bereid met Tuinkers
Smaak: mosterd, pittig, radijs
Gebruik: koud vlees, salades, soepen, worst
Gerechten bereid met Vene Cress
Smaak: Licht zuur
Gebruik: eiergerechten, kaas, vette gerechten, vis
Gerechten bereid met Zallotti Blossom
Smaak: basilicum, munt
Gebruik: cocktails, granaatappel, olie, salade, sorbet, vis
Gerechten bereid met Zorri Cress
Smaak: mierikswortel, pittig
Gebruik: frisse gerechten, makreel, ravioli, schapenkaas