Cress, ervaar en probeer de smaken

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

“Goede voeding is cruciaal voor een gezond bestaan”, is de visie van het bedrijf. Duurzaamheid in de meest brede zin is daarin leidraad. Het bedrijf is ingericht om zo energievriendelijk te opereren. LED verlichting en energiemanagement, waarbij warmte uit kas, bedrijf en omgeving wordt opgeslagen in de bodem om in de winter weer gebruikt te worden, is niet het enige.

Het is vooral het belang van gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan is wat hem drijft. Als ambassadeur van Dutch Cuisine ondersteunt hij te volle de principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. “80-20”, waarbij 80 procent groente en 20 procent vlees wordt gebruikt. Maar ook 80 procent seizoen en 20 procent van ver. Dutch Cuisine gebruikt at de natuur biedt, zonder kunstmatige toevoegingen, van kop tot staart. In het besef dat wat we hebben een gift is van de vorige generatie en geleend van de volgende.

Gerechten bereid met Aclla Cress®

Aclla Cress

Smaak: citrus, fris, mint
Gebruik: desserts, groenten, knollen, vette gerechten

Gerechten bereid met Adji Cress

Adji Cress

Smaak: Subtiel, frisse voorjaarssmaak
Gebruik: Frisse gerechten, guacamole, zeebaars

Gerechten bereid met Affilla® Cress

Affilla Cress

Smaak: Subtiel, frisse voorjaarssmaak
Gebruik: Frisse gerechten, guacamole, zeebaars

Gerechten bereid met Atsina® Cress

Atsina Cress

Smaak: Zoete anijs, zoethout
Gebruik: (ijs)desserts, amuses, Witvis

Gerechten bereid met Basil Cress

Basil Cress

Smaak: Basilicum
Gebruik: pesto, salades, tomaten/mozzarella

Gerechten bereid met BlinQ Cress

BlinQ Cress

Smaak: fris-ziltig, zout
Gebruik: vis, vlees, ziltig

Gerechten bereid met Borage Cress

Borage Cress

Smaak: komkommer, oester, zilt
Gebruik: schaal- en schelpdieren, visgerechten, vlees

Gerechten bereid met BroccoCress®

BroccoCress

Smaak: Rauwe broccoli
Gebruik: broodje ‘echt’ gezond, gerookte vis

Gerechten bereid met Chilli Cress

Chilli Cress

Smaak: scherpe mosterd
Gebruik: (rauwe) vis, in vettige gerechten, salades

Gerechten bereid met Citra Leaves®

Citra Leaves van Koppert Cress

Smaak: citrus, fris-zuur
Gebruik: salades, vis- en gevogelte

Gerechten bereid met Daikon Cress®

Daikon Cress®

Smaak: ramenas, rettich
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten, salades

Gerechten bereid met Floregano®

Floregano van Koppert Cress

Smaak: oregano, zomers
Gebruik: tomaat, vlees

Gerechten bereid met Gangnam Tops

Gangnam Tops van Koppert Cress

Smaak: fris, licht bitter
Gebruik: desserts, pompoen, salades, sandwiches, venkel, vette vis

Gerechten bereid met Ghoa Cress®

Ghoa Cress®

Smaak: citrus, milde koriander
Gebruik: amuses, soep en desserts, vis, vlees

Gerechten bereid met Honny® Cress

Honny® Cress

Smaak: honingzoet
Gebruik: combinatie met kaas, Desserts en patisserie

Gerechten bereid met Limon® Cress

Honny® Cress

Smaak: anijs, limoen
Gebruik: desserts, schaal- en schelpdieren, soep, visgerechten

Gerechten bereid met Motti Cress

Motti Cress

Smaak: maggi, selderij
Gebruik: koude gerechten, saus, soep, vlees, warme gerechten

Gerechten bereid met Mustard Cress

Mustard Cress

Smaak: mierikswortel, wasabi
Gebruik: (Rauwe) vis/vleesgerechten, Japanse gerechten

Gerechten bereid met Persinette® Cress

Persinette® Cress

Smaak: peterselie
Gebruik: gevogelte, vis, vlees

Gerechten bereid met Red Mustard Cress

Red Mustard Cress

Smaak: Milde mosterd met tonen van bloemkool
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten

Gerechten bereid met Rock Chives®

Rock Chives®

Smaak: milde knoflook
Gebruik: amuses, bruchetta, crostini

Gerechten bereid met RucolaCress®

RucolaCress®

Smaak: noten
Gebruik: amuses, carpaccio, salades

Gerechten bereid met Sakura Cress®

Sakura Cress®

Smaak: radijs, rammenas
Gebruik: (Maaltijd) salades, borrelhapjes

Gerechten bereid met Salicornia Cress

Salicornia Cress

Smaak: knapperig, zoutachtig
Gebruik: schaal- en schelpdieren, visgerechten

Gerechten bereid met Scarlet Cress

Scarlet Cress

Smaak: milde rode Biet
Gebruik: Multi inzetbaar bij vlees, vis, wild en salades

Gerechten bereid met Sechuan Cress®

Sechuan Cress®

Smaak: elektrisch, tintelend, verdovend
Gebruik: amuses, cocktails, desserts, ijs

Gerechten bereid met Shiso Green

Shiso Green

Smaak: anijs, mint
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten, oude kaas

Gerechten bereid met Shiso Purple

Shiso Purple

Smaak: Frisse komijn
Gebruik: asperges, kaas, Paddestoelgerechten, wild (soep)

Gerechten bereid met Tahoon® Cress

Tahoon® Cress

Smaak: paddestoel, truffel, zwaar nootachtig
Gebruik: kaas, Wildgerechten

Gerechten bereid met Tuinkers

Tuinkers

Smaak: mosterd, pittig, radijs
Gebruik: koud vlees, salades, soepen, worst

Gerechten bereid met Vene Cress

Vene Cress

Smaak: Licht zuur
Gebruik: eiergerechten, kaas, vette gerechten, vis

Gerechten bereid met Zallotti Blossom

Zallotti Blossom van Koppert Cress

Smaak: basilicum, munt
Gebruik: cocktails, granaatappel, olie, salade, sorbet, vis

Gerechten bereid met Zorri Cress

Zorri Cress

Smaak: mierikswortel, pittig
Gebruik: frisse gerechten, makreel, ravioli, schapenkaas