Marco Westmaas van Restaurant Elzenduin | Ter Heijde aan Zee

Ananas, kokos, Arbequina olijfolie van Valderrama, orchideeën.

Ingrediënten 4 personen

1 ananas
0,75 l boiron kokos couli
2 orchideeën (Koppert Cress)
10 gr malto texturas
20 gr Arbequina olijfolie (Valderrama)

Werkwijze:

Snijd de schil van de ananas af. Snijd langwerpige plakken op de snijmachine. Snijd daarna repen van 2 cm.
Rol deze repen daarna op zodat je er 3 per persoon hebt. Snijd van de overige ananas 5 blokjes van 1,5 bij 1,5 cm per persoon.
Doe 10 gr malto in een ronde bekken en roer daar langzaam 20 gr Arbequina olijfolie van Valderrama door met een garde totdat je een poeder krijgt.

Voor de kokossorbet met olijfolie:

0,5 liter kokos coulis
0,5 liter water
60 gr pro sorbet sosa
1 eetlepel glycerine sosa
85 gr suiker
15 gr Valderrama Arbequina olijfolie
Kook water, suiker, Arbequina olijfolie, glycerine en vervolgens de kokos coulis.
Voeg pro sorbet toe en laat dit oplossen met behulp van een staafmixer.
Opdraaien in de ijsmachine en 2,5 dl kokos couli uithangen in een koffiefilter en daarna opdraaien met 2 gr Xantana texturas.
Afwerking:

Maak het geheel op zoals op de foto.