Pascal Jalhaij jongleert met trendy ingrediënten

Nagerecht Pascal Jalhaij
Hoofdgerecht Pascal Jalhaij
Voorgerecht van Pascal Jalhaij

Destijds de jongste topkok, die twee sterren kookte in restaurant Vermeer van het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Pascal heeft zich laten verleiden om met de cressen van Koppert Cress en de olijfolie variëteiten van Valderrama een aantal eigentijdse gerechten samen te stellen.

Pascal startte op zijn 21e in restaurant Au Coin des Bon Enfants in Maastricht. Na een jaartje Scholteshof** in België, restaurant Excelsior* in Amsterdam en een Sous Chef functie in restaurant La Rive** in het Amstel Hotel werd Pascal Executive Chef bij restaurant Vermeer.

Vermeldenswaardig is het feit dat Pascal de eerste en totnogtoe enige chef is geweest die na het verkrijgen van een Michelin ster het jaar erop volgend een tweede ster wist te behalen. Dit heeft niemand ooit vóór hem gepresteerd en deze prestatie heeft zich daarna ook nooit meer herhaald.

Hij is op dit moment createur/executive chef bij het bedrijf Marfo in Lelystad. Marfo produceert onder andere maaltijden voor de eerste klas passagiers van de meest vooraanstaande vliegtuigmaatschappijen in de wereld. Pascal weet als geen ander op een uiterst verfijnde wijze met ingrediënten te spelen en deze te combineren op een manier, die een professionele jongleur niet zou misstaan.

Wij wensen u veel succes met de bereiding van zijn fantastische recepten.

Personalia

Naam : Pascal François Antoine Jalhaij
Geboren : 15-7-1969 te Weert
Burgerlijke staat : Samenwonend
Nationaliteit : Nederlands

Opleidingen

Titel Meesterkok/Gildenmeester sinds 2004
Gastronomie afgerond 1999
SVH leermeester afgerond 1995
SVH voortgezette opleiding afgerond in 1990
SVH primaire opleiding afgerond in 1988
LTS consumptieve techniek afgerond in 1986
Intercontinental training keukenmanagement
Intercontinental training personeelsbeleid
Intercontinental training sollicitatiegesprekken
NH training ziekteverzuim
NH training sollicitatie- en beoordelingsgesprekken
NH keukenmanagement
NH training leermeester
NH training sociale hygiëne en HACCP

Allen erkent door SVH en staat !

Werkervaring

Patron Cuisinier – 10-’05 / 10-’06
Restaurant Chatillon
Executive Chef – 08-’00 / 09-’04
Restaurant Vermeer**
Sous-chef – 10-’95 / 05-’00
Restaurant La Rive** Amstelhotel
Chef de Partie – 09-’94 / 09-’95
Amstelhotel Restaurant Scholteshof**
Jr Sous-chef – 01-’92 / 08-’94
Restaurant Exelcior* Hotel de L’Europe
Chef de Partie – 05-’91 / 12-’91
Restaurant Reflet d’Or Krasnapolsky hotel
Chef de Partie – 11-’90 / 04-’91
Restaurant Au coin des bonne enfants*
Commis de Cuisine – 09-’89 / 10-’90
Restaurant Chateau Neercanne*
Commis de Cuisine – 09-’88 / 08-’89
Restaurant Kandinsky Kurhaus hotel

High res fotomateriaal van Pascal Jalhaij voormalig Tweesterrenchef van Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam