Op een ongeëvenaarde locatie in Vreeland aan de Vecht bevindt zich Restaurant Hotel De Nederlanden. Het etablissement is gevestigd in een monumentaal pand op een van de meest pittoreske plekjes van ons land. Patron Cuisinier Wilco Berends zwaait hier de scepter.
Wilco kookte voorheen een ‘Ster’ bij Restaurant Merlet in Schoorl. Sinds 2007 kookt hij de sterren van de hemel bij De Nederlanden en wist in dit kader de ‘Ster’ van zijn voorganger Eric Boer te behouden. Zijn keuken staat volledig in het teken van dagverse producten met respect voor het aanbod van de seizoenen en een kookstijl die zich ondanks het veelal geraffineerde smaakpalet, bijna als ‘naturel’ laat omschrijven.
De Gault Millau waardeerde De Nederlanden met een dikke ‘16’. Geniet met volle teugen van zijn menu.
Personalia
Voornamen : Johan Willem
Achternaam : Berends
Roepnaam : Wilco Berends
Geboorte plaats : Barsingerhorn
Geboorte datum : 16-04-1972
Burgerlijke staat : gehuwd, 2 kinderen
Opleiding
LTS Consumptief aan de in Schagen geslaagd
Cursussen
Leermeester cursus
Keuken management
BHV cursus
Sandton Basics
Werkervaring
Restaurant Hotel de Nederlanden in Vreeland
1 Michelin*
15-08-2008 – heden Patron Cuisinier
Restaurant Hotel de Nederlanden in Vreeland
1 Michelin*
2007 – 2008 Chef Kok
Restaurant Hotel Merlet
1 Michelin* Chef Kok
2001 – 2007
Restaurant l’Escargot in Londen
2001 2 maanden stage
Restaurant de Veranda
1999 – 2001 Chef kok
Restaurant Hotel Merlet (1998 Michelin *)
1997 – 1999 Sous chef
Restaurant de Hoefslag, Bos en Duin
1996 – 1997 Chef de Parti
Restaurant Scholteshof Hasselt, België
1996 6 weken stage
Restaurant Hotel Merlet in Schoorl
1994 – 1995 leerling 5e jaar
1995 – 1996 Chef de Parti
Restaurant de Componist in Haarlem
1993 – 1994 leerling 4e jaar
Restaurant Igez in Schagen
1993 – 1993 leering 3e jaar
Restaurant het Wapen van Harenkarspel
1991 – 1992 leerling 2e jaar