MARCEL VAN LIER TIEN JAAR ‘AAN HET ROER’ IN GRAND HOTEL HUIS TER DUIN

Tussengerecht Topchef Marcel van Lier
Hoofdgerecht Marcel van Lier
Voorgerecht Marcel van Lier

Top Chef Marcel van Lier is de man achter het prestigieuze à la carte restaurant Latour*, gevestigd in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk, van oudsher de verzamelplaats van het Nederlands elftal.

Reeds twintig jaar in het vak, zwaait hij vanaf het jaar 2000 de scepter in deze Frans georiënteerde keuken waarin mooie uitheemse invloeden worden verwerkt. In 2005 werd terecht de Michelin ster binnen gehaald.

Van Lier: “We werken met alleen maar gedreven medewerkers en met alleen maar kwaliteitsproducten”. De sfeer en entourage in zijn restaurant op de eerste verdieping zijn klassiek te noemen en worden vergezeld door een schitterend uitzicht over de Noordzee.

CURRICULUM VITAE MARCEL VAN LIER

Personalia

Voornamen : Simon Michael Anna
Achternaam : van Lier
Roepnaam : Marcel
Geboorteplaats : Wijlre
Geboortedatum : 18-03-1964
Burgelijke staat : Single

Opleiding

• LTS consumptief te Heerlen
• LHS te Sittard
• Cursus leermeester
• BHV

Werkervaring

2000 tot 2009 Restaurant Latour
chefkok, 1 Michelin*

1990 tot 2000 Restaurant Villa Rozenrust
1 jaar souschef daarna chefkok, 1 Michelin*

1989 tot 1990 Restaurant Corona
chef de partie, 1 Michelin*

Augustus 1987 tot 1989 Restaurant Auberge de Kievit
chef de partie, 1 Michelin*

1987 tot augustus 1987 Restaurant la Vilette chef de partie, 1 Michelin*

1986 Militaire dienst

1985 tot 1986 Restaurant Hostellerie du Château
5e jaars leerlingkok, 1 Michelin*

1984 tot 1985 Restaurant kasteel Wittem
4e jaars leerlingkok, 1 Michelin*

1983 tot 1984 Restaurant der Bloasbalg
3e jaars leerlingkok, 1 Michelin*

High res fotomateriaal van Marcel van Lier van Restaurant Latour * Hotel Huis ter Duin in Noordwijk