Integriteit is het kernwoord in de karakteromschrijving van Patron-Cuisinier Jean-Michel Hengge van Restaurant Muller* in Groningen. Jean-Michel presenteert zich als een klassiek Franse chef, die iets van zijn ‘savoir vivre’ naar Groningen heeft weten mee te nemen.
Hengge weet zijn gasten te verrassen met ingrediënten waarvan de meeste Nederlanders niet eens weten dat ze in ons eigen land zo gemakkelijk te vinden zijn. Deze chef uit de Elzas kwam naar Nederland vanwege zijn liefde voor een Gronings meisje, startte als jonge kok bij restaurant Les Quartre Saisons* van de vermaarde chef Jos Boomgaard in het Groningse Zuidlaren, verhuisde vervolgens naar de stad Groningen, waar hij een paar jaar kookte als chef bij restaurant Muller. In 1992 werd hij eigenaar, waarna in 1995 de Michelin ster viel. Tot op dit moment de enige Michelin ster in de stad Groningen. Zijn slogan luidt: ‘Mijn lamsoor, mijn zeekraal van het wad en mijn wilde cantharellen uit Drenthe, het zijn allemaal kwaliteiten die je niet kunt kopen, maar moet zien te vinden.’