RESTAURANT AUBERGINE* : ‘CULINAIRE BROEDPLAATS VAN NEDERLAND’

Nagerecht Paul Pollux
Hoofdgerecht Paul Pollux en Ruud Ververgaard
Voorgerecht Paul Pollux & Ruud Ververgaard

Aan de rand van het fraaie kloosterdorpje Steyl, even ten zuiden van Venlo, ligt aan de oever van de Maas, Restaurant Aubergine*.

Steyl ademt nog de rust uit die het plaatsje al zo lang kenmerkt. Wie op een mooie zomerse dag op het prachtige terras van Aubergine neerstrijkt, zal zich koesteren in die zalige rust. Geen geraas van auto`s, geen druk geloop langs het terras, maar ‘gewoon stilte’. Waar vind je dat nog in onze jachtige maatschappij…

Patron-Cuisinier Paul Pollux en echtgenote May staan reeds lange tijd garant voor bijzondere maaltijden, begeleid met mooie wijnen, in een aangename ambiance.

Maar restaurant Aubergine* is meer…

Hier stonden in het verleden Chef-Koks achter de kachel, die vervolgens een hoofdrol zijn gaan vervullen in de keukens van De Liberije in Zwolle, La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam en Beluga in Maastricht. En nog steeds is de keuken van restaurant Aubergine, in deze geest, toonaangevend. Onlangs werd namelijk hun leerling, Gijs Wiggers, nationaal kampioen ‘leerling-kok 2010’. De finale van deze kookwedstrijd vond plaats in Ahoy te Rotterdam. De geschiedenis blijkt zich bij restaurant Aubergine te herhalen. Vanuit deze gedachte heeft Patron-Cuisinier Paul Pollux zijn chef Ruud Ververgaard gevraagd om namens hem de vlag van restaurant Aubergine hoog te houden tijdens de filmopnamen van een aantal mooie gerechten die bij restaurant Aubergine op de kaart staan.

Ruud Ververgaard kookt met de diverse variëteiten van Valderrama en de aromarijke cressen van Koppert Cress een menu bestaande uit drie zéér originele gerechten. Geniet ervan!

Personalia

Naam : P.L.M.P. Pollux
Roepnaam : Paul
Adres : Nabben 21
Postcode : 5935 VM
Woonplaats : Steyl
Telefoon : 077-4778384
Mobiel : 06-22693296

Geboortedatum : 23 oktober 1962
Geboorteplaats : Venlo

Geslacht : Mannelijk
Burgelijke staat : Gehuwd

E-mail : [email protected]

OPLEIDING EN KWALIFICATIES

Kwalificaties

November 2006 1 Michelin ster
Januari 2001 1 Bib Gourmand

Opleidingen

1989 – 1990 S.V.H. Meesterkok
Diploma behaald in 1990

1988 – 1989 Keukenmanagement
Diploma behaald in 1989

1988 – 1989 Gespecialiseerd restaurantkok
‘koude keuken’
Diploma behaald in 1989

1987 – 1988 Gespecialiseerd restaurantkok
‘warme keuken’
Diploma behaald in 1988

1986 – 1987 Gespecialiseerd restaurantkok ‘patisserie’
Diploma behaald in 1987

1982 – 1986 Primaire opleiding restaurantkok
Voortgezette opleiding restaurantkok
Diploma’s behaald in 1986

1976 – 1980 L.T.S. De Hamert te Wellerlooi
Diploma behaald in 1980

Overig
1980 – 1981 Militaire dienst

Ervaring

januari 1998 – heden Patron-Cuisinier
Restaurant Aubergine* te Steyl

april 1993 – december 1997 Chef-Kok
Hotel-restaurant de HoltmUEhle te Tegelen

februari 1989 – maart 1993 Chef-Kok
Hotel-restaurant De Swaen** te Oisterwijk

mei 1986 – januari 1989 Sous-Chef
Hostellerie de Hamert te Wellerlooi

oktober 1985 – mei 1986 Sous-Chef
Restaurant Gallerie de Hoeve te Venlo

september 1984 – september 1985 Chef de Parti
Hotel de Bovenste Molen te Venlo

april 1982 – augustus 1984 Chef de Parti
Restaurant Kasteel Ooyen te Broekhuizenvorst

mei 1980 – april 1981 Leerling
Restaurant Patershof te Helden-Panningen

Stages

1996 Nederlands promotie dinner Mexico stad, Sheraton Hotel
1995 Truffelreis, Urbani (Italië)
1989 Paul / Mark Haeberlin Auberge. D’ill, Illhaeusern
1988 Jean Claude Bourgueil, Restaurant Im Schiffen te Dusseldorf
1987 Antoine Hermsen, Hotel-restaurant Juliana** te Valkenburg
Cas Spijkers, Hotel-restaurant De Swaen** te Oisterwijk

AANVULLENDE INFORMATIE

Wedstrijden

2001 Trofee d’Or
1ste plaats
Montpellier

1999 Combi-Master trofee
1ste plaats
Amsterdam

1996 Benelux finale Taitinger
2de plaats
Brussel

1996 Salon Culinaire
Zuidlaren

1995 Zilveren Champignon
Rosmalen

1995 Finale Coupe d’Europe des Veurs
La Rochelle

1994 Zilveren Champignon
Rosmalen

1994 Europa Culinair
3de plaats
Maastricht

1994 Finale zilveren koksmuts
Amsterdam

1993 Finale Bocuse d’Or 1993
Lyon

1993 Zilveren koksmuts
2de plaats
Amsterdam

1992 Champ. Poissonier
Denemarken

1992 Jong talent verwend
1ste plaats
Amsterdam

1992 Zilveren koksmuts
2de plaats
Amsterdam

1991 Zilveren koksmuts
2de prijs
Amsterdam

Lidmaatschap

• Landelijk Examen Commissie S.V.H. Meesterkok
• Gilde van Nederlandse Meesterkoks
• N.C.C.K.

Personalia Ruud Ververgaard

Naam : R.P.W. Ververgaard
Roepnaam : Ruud
Geboortedatum : 21 april 1984
Geboorteplaats : Tegelen
Burgelijke staat : Ongehuwd

OPLEIDING EN KWALIFICATIES

2009 Specialisatie niveau 4
Einddiploma
2005 – 2008 Specialisatie niveau 4
Den-Bosch (sterklas)
Deeldiploma’s behaald
2002 – 2004 MBO, Koksopleiding niveau 3
Diploma behaald in juni 2004
1998 – 2002 MBO, Middelbare Hotelschool te Heerlen
Diploma behaald in juni 2002
1994 – 1998 MAVO
Diploma behaald in juni 1998

Cursus

2009 Diploma leermeester
2008 Diploma afdelingsmanager
Diploma gezel Chef-Kok
Diploma gespecialiseerd kok
2007 Diploma gastronomie
Certificaat Toepassing Hygiënecode voor leidinggevenden
BHV
2005 Wijnbrevet
2004 Certificaat à la minute koken leerlingen praktijk

Ervaring

december 2008 – heden Sous-Chef
Restaurant Aubergine* te Steyl
februari 2007 – november 2008 Chef de Parti
Restaurant Da Vinci** te Maasbracht
februari 2006 – februari 2007 Chef de Parti
Intercontinental Amstel* te Amsterdam
september 2003 – februari 2006 Chef de Parti
Restaurant De Treeswijkhoeve* te Waalre
oktober 2002 – september 2003 Leerling
Restaurant Onder de Boompjes in Kasteeltje Hattem te Roermond
mei 2002 – oktober 2002 Demi-Chef de Partie
Chateau St. Gerlach te Valkenburg
1998 – mei 2001 Assistent-Kok
Bilderberg Château HoltmUEhle te Tegelen
Tijdens vakanties en weekeinden

Stages

december 2001 – april 2002 Stagiair
Grand Hotel Park te Gstaad, Zwitserland
juni 2001 – november 2001 Stagiair
Dolce Norton Manor te Sutton Scotney, Engeland

High res fotomateriaal van Michelin Chef Paul Pollux – Ruud Ververgaard van Restaurant Aubergine *