Restaurant Bretelli is gelegen in het stadshart van Weert. In dit sfeervolle restaurant van Jan en Patricia Marrees staan topgastronomie én een gezellige ongedwongen sfeer voorop.
Bij Bretelli voelt men zich als gast ‘at home’, waardoor je heerlijk ontspannen kunt genieten van de elegante keuken met mediterrane en internationale invloeden. Jan Marrees voert een innovatieve keuken waarin hij durft te spelen met allerlei smaken. De gerechten zijn doordachte composities waarbij de ingrediënten elkaar altijd moeten versterken. Elegantie en complexiteit worden op harmonieuze wijze samengebracht.
Jan Marrees: “Bij Bretelli willen we de gasten op het allerhoogste niveau laten genieten van alle aspecten van de gastronomie”. Het interieur is samengesteld uit oude- en nieuwe elementen. Mooie glas en lood deurpartijen, getrommelde marmeren tegeltjes, tafels en stoelen uit grootmoeders tijd, witte lopertjes, zilveren bestek met prachtige grote wijnglazen en groteske hedendaagse kunst van gerenommeerde kunstenaars. Genieten met de ogen draagt tenslotte ook bij aan een geslaagde avond tafelen. Jan Marrees is een man van vooruitgang en om die reden heeft Bretelli zich onlangs aangesloten bij de ambitieuze groep ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’.
CV Jan Marrees
Geboren op 18 februari 1973
1988
MAVO Diploma D
School: De Roosten in Eindhoven
1990
Leerling basiskok
Restaurant The Fischerman in Veldhoven
Diploma Koken en Serveren
De Rooi Pannen in Eindhoven
1991
Leerling basiskok
Restaurant de Leuf in Ubachsberg
Diploma S.V.H. Basis Kok
1992
Leerling Zelfstandig
Restaurant de Lindenhorst in Valkenburg*
(1 Michelin Ster)
Werkend Kok
1993
Leerling Kok Restaurant Der Bloasbalg in Walhwiller*
(1 Michelin Ster)
Diploma S.V.H. Zelfstandig Werkend Kok
1994
Chef de Parti
Restaurant Der Bloasbalg in Walhwiller*
(1 Michelin Ster)
1995
Sous Chef Restaurant de Leuf in Ubachsberg*
(1 Michelin Ster )
Diploma S.V.H. Leermeester voor de keuken
1996
Sous Chef
Restaurant de Leuf in Ubachsberg*
(1 Michelin Ster)
1997
Sous Chef
Restaurant de Leuf in Ubachsberg*
(1 Michelin Ster)
1998
Sous Chef
Restaurant de Leuf in Ubachsberg*
(1 Michelin Ster)
Sous Chef
Restaurant de Swaen in Oisterwijk*
(1 Michelin Ster)
1999
Sous Chef
Restaurant de Swaen in Oisterwijk*
(1 Michelin Ster)
Chef de Cuisine Restaurant Bretelli
Bib Gourmand Michelin gids van 2000
2000
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
Bib Gourmand Michelin gids 2001
2001
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
Bib Gourmand Michelin gids 2002
2002
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
Bib Gourmand Michelin gids 2003
2003
Chef de Cuisine ~
Restaurant Bretelli
Bib Gourmand Michelin gids 2004
2004
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
2 Bestekjes Michelin gids 2005
Plaats 96 Lekker Top 500 Nederland
14 Punten Gault Millau Gids 2005
2005
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
Bestekjes Michelin gids 2006
Plaats 95 Lekker Top 500 Nederland
14 Punten Gault Millau Gids 2006
2006
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
1 Michelin Ster Michelin gids 2007
Plaats 94 Lekker Top 500 Nederland
15 Punten Gault Millau Gids 2007
2007
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
1 Michelin Ster Michelin gids 2008
Plaats 93 Lekker Top 500 Nederland
15 Punten Gault Millau Gids 2008
2008
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
1 Michelin Ster Michelin gids 2009 Benelux
Plaats 92 Lekker Top 500 Nederland
15 Punten Gault Millau Gids 2009
2009
Chef de Cuisine
Restaurant Bretelli
1 Michelin Ster Michelin gids 2010 Benelux
Plaats 88 Lekker Top 500 Nederland
16 Punten Gault Millau Gids 2010
Wine & Spirit Education
Trust Intermediate Diploma juni 2009
Cursus Gastronomie
gevolgd bij Peter Klosse Diploma november 2009
2010
1 januari 2010 Overname van Restaurant Bretelli
(met mijn vrouw Monique Kortefiel)
1 Michelin Ster Michelin gids 2011 Benelux
Plaats 88 Lekker Top 500 Nederland
16 Punten Gault Millau Gids 2011
Toegetreden tot Jeunes Restaurateur d’Europe